Извозване на отпадъци

Цени » Извозване на отпадъци

Извозване на насипни строителни отпадъци със самосвал - товарене,извозване и такса смет-150-250 лв./до 2 тона/.  Извозване на строителни отпадъци в чували-пълнене,товарене,извозване и такса смет-120-250 лв.,според броя чували/до 2 тона/.
Извозване на 
стари мебели,техника и битови отпадъци-товарене,извозване и такса смет- от 50 лв.Горната граница на цената зависи от обема и мястото от което се събират и извозват.

 

Какво се прави със строителните отпадъци?

 

Правилният начин за изхвърляне на строителни материали е чрез фирма за специализирано извозване до депо

 

Човек и добре да живее, рано или късно идва време за ремонт. Дори и при най-новото строителство, понякога е нужна намеса. Когато банята не е изпълнена по ваш вкус или се случи някой непредвиден инцидент - например теч, тогава логичната стъпка е обновяване или възстановяване след щетите. При по-старите сгради, каквито във Варна има много, ремонтът е неизбежен, всеобхватен и напълно задължителен. За съжаление, както при основен, така и при частичен или козметичен ремонт на дома, произведените отпадъци почти винаги надминават очакванията. Дори само смяната на няколко квадратни метра плочки, оставя купчина боклуци, с които сигурно ще се чудите какво да правите. Не бързайте да ги изхвърляте! Макар и това да са ненужни отломки, които никой няма намерение да пази за дълго време, те не влизат в една категория с останалите стандартни отпадъци. Нещо повече, строителните отпадъци изобщо не са предназначени за масовите контейнери, дори са разграничени със закон. Нека ви разкажем какъв е ефективният и лесен начин за справяне с прашните чували след ремонт и защо.

 

Законът си е закон.

Според Закона за управление на отпадъците, в категория строителни отпадъци попадат:

бетон, гипс, тухли, керемиди, плочки - фаянс, теракота и гранитогрес, стъкло, дървесина, пластмаса, различни метали, сплави и всякакви смеси от гореизброените материали. Същата наредба забранява нерегламентираното изхвърляне на такива елементи както в контейнерите за битови отпадъци, така и на каквито и да е други места - гори, неизползвани селскостопански терени и т.н. Няма нужда да се отегчавате с правни детайли. Достатъчно е да знаете, че при нарушение ви заплашва глоба между 300 и 1000 лева. Заслужава ли си да се срещате със закона по този нелеп начин и на такава цена? Особено при положение, че има толкова елементарно решение на проблема. Просто се обърнете към фирма за извозване на строителни материали и отпадъци от Варна. Те ще гарантират законосъобразно и бързо транспортиране на всички ненужни остатъци до съответното депо.

 

Подходящ транспорт

Нека обърнем внимание и на друг важен фактор - превозното средство. Обособените депа са трудни за издирване и достигане. На територията на Варна това е почти невъзможно. Дори и да успеете, обаче, остава самият проблем с транспортирането. Отпадъците в следствие на строително-монтажни дейности са многобройни, тежки и обемни. Това ще ви принуди да предприемете извънредно много курсове с личен автомобил. Може да се наложи дори да търсите бус или камион под наем. Вероятно ще се наложи да изчакате, докато транспортното средство се освободи, цената никак не е малка, а това само усложнява и забавя процеса. Не е изключено самото пренасяне да ви коства проблеми със здравето - болките в кръста са само началото. Всички тези затруднения са напълно излишни. В пакета от услуги на фирмата влиза изнасянето на всички строителни боклуци от вашия дом, извозването със специализиран фирмен транспорт до правилното депо и разтоварването им на място. Вие само трябва да отворите входната врата. Сравнението на цените и спестеното време определено е в полза на втория вариант.

 

Принос за планетата

Противоречива е информацията относно състоянието на нашата планета. Независимо в какво вярвате, съществува един неоспорим факт: ресурсите на Земята са ограничени. Затова е жизнено важно когато е възможно, те да бъдат рециклирани и използвани отново. Може да ви се струва невероятно, но повечето остатъци от строително-монтажни работи биха могли да бъдат рециклирани. Това е възможно да се случи само при условие, че са попаднали в правилното съоръжение за оползотворяване на отпадъци. Онези, които биват изхвърлени в стандартните сметища или директно в природата, я замърсяват и оказват пагубно влияние върху близките екосистеми. За да елиминирате този риск, доверете се на фирмената експертиза и опит. Служителите знаят как да разпределят различните видове материали, за да ги доставят бързо и организирано до съответното депо. Незначително усилие за вас, но огромно отражение върху града ни и природата като цяло. В крайна сметка, от всички нас зависи Варна да бъде чиста и все така красива.

 

Законовите разпоредби и рамки, липсата на подходящ автомобил, спестената енергия и време и мисълта за околната среда, в която всички живеем заедно са достатъчно много причини. Не се колебайте да се възползвате от услугите на фирма за извозване на строителни отпадъци. Ще направите най-добрия възможен избор за себе си и за цялата планета!

 
Facebook