Почистване на дворове,мази и тавани

Цени » Почистване на дворове,мази и тавани

Почистване на дворове,мази и тавани.
Събиране и изхвърляне на отпадъците.
Цена по договорка.

 

Чисто мазе - мисията възможна!

 

Досадното почистване на мазето и тавана вече не е проблем. В дългия списък със задачи, приоритетите винаги заемат първите места. А какво се случва с онези отговорности, които са важни, но не толкова спешни и най-вече - не съвсем приятни? Обикновено те остават на заден план. Отлагаме ги колкото можем повече, намираме си куп извинения и оправдания и накрая ги прехвърляме в следващия списък. Почистването на мазето или тавана е точно такъв тип дейност. Знаем, че трябва да се направи, но никой няма време и желание да се заеме лично - все пак, има толкова по-приятни начини човек да прекара свободното си време.

Това проточване на проблема, обаче, не помага, а само го задълбочава. Добрата новина е, че има лесно и бързо решение. Без капка притеснение можете да поверите тази задача на опитна фирма от Варна за почистване на мази и тавански помещения. В крайна сметка, времето и спокойствието нямат цена. Колкото и да са организирани и подредени всички членове на едно семейство, в дома винаги има едно-две места, които се превръщат в своеобразно сметище за ненужни предмети. На много хора е познато чекмеджето “за всичко”, в което може да се намери огромен набор от използваеми и неизползваеми, счупени и едва функциониращи “джаджи”. От фенерчета без батерии, през стари списания, до играчки за домашния любимец, това чекмедже е олицетворението на хаоса. И ако нещо с такива малки размери може да бъде толкова плашещо, то какво остава за мазето или тавана. Цяла стая, пълна в добрия случай с наследствени мебели от 19-век, които няма къде другаде да се съберат.

 

За лошия случай дори няма да си говорим. Тези помещения акумулират голямо количество предмети и обзавеждане, които не се използват поради една или друга причина. Пазят се сгъваеми столове пред счупване - “за вилата някой ден”, докато всъщност на вилата има градинска гарнитура в страхотно състояние. Или стари шкафове, които си седят там “ако потрябват”. Или няколко кубика дървени летви и дъски “за всеки случай”, ако се наложи нещо да се поправя - но те така и не влизат в употреба. Разбира се, когато вещите имат сантиментална стойност, е трудно човек да ги изхвърли окончателно. Въпреки това, те остават забравени за неизвестен брой години на някоя тъмна етажерка. Има няколко начина, с помощта на които можем да преценим дали е време да се разделим с подобна реликва. Първо трябва да установим източникът на предмета - наследственост, подарък от роднина/приятел или просто недомислена покупка. Ако отговорът е свързан с първите две, тогава ситуацията е по-сложна, но не и невъзможна за разрешаване. Добре е да сме открити и честни със себе си и да си отговорим на няколко въпроса: Харесва ли ми? Напомня ли ми за някого? Може ли наистина да се използва? Когато преобладава отговорът “Не”, става ясно, че сте готови да освободите живота си от поредната вещ. Възможно е, обаче, да има чувства и спомени, свързани с близък човек, от когото е подаръка. В този случай би трябвало да се замислите дали мисълта за въпросния човек ще бъде заличена заедно със самата вещ. Ще ви подскажем, че верният отговор отново е “Не”.

Никой физически обект не е способен да засили или умаловажи скъп спомен. Ако все пак предпочитате да запазите някои неща, не забравяйте да подготвите списък, в който да са включени. Помещенията са различни, изходът е един и същ. Предмет след предмет, година след година, мазето и таванът се пълнят и потъват в прах, докато накрая вече никой не иска дори да влезе там, а камо ли да ги почисти.

За да не предоставяте на мишките, паяците и други вредители чудесен терен за ваша сметка, най-лесният вариант е да се обърнете към специализирана фирма във Варна. Тя трябва да има опит в почистването на мази и тавани и да гарантира качествена услуга на изгодна цена. Единственото действие, което се изисква от ваша страна, е да запазите ден и час за посещение. Не пропускайте предварително да снабдите служителите със списък на мебелите и предметите, които искате да бъдат запазени. Следва лесната част - вие само осигурявате достъп, а фирмата ще се погрижи за цялостното почистване, обезпрашаване и освобождаване на мазето или стаичката на тавана ви. Ето така, с цената на минимални усилия, ще преоткриете допълнителните помещения вкъщи. Ще разполагате с чисто, празно и подредено пространство, готово за истински важните неща, които да съхранявате там - зимнината, виното и ракийката!

Facebook